Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home2/stiriprahovene/public_html/wp-content/themes/barta/inc/modules/rt-post-ticker.php on line 24

Alegeri parlamentare 2020. Candidații din Prahova aflați pe locul 1 la Senat

alegeri-parlamentare-2020.-candidatii-din-prahova-aflati-pe-locul-1-la-senat

Observatorulph.ro vă prezintă candidații din Prahova înscriși pe locul 1 pe lista pentru Senat la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie. Doi dintre ei, Roberta Anastase (PNL) și Ștefan-Radu Oprea (PSD), dețin în prezent funcția de parlamentar.

PNL Prahova deschide lista la Senat cu deputatul Roberta Anastase, de profesie sociolog, fost președinte al Camerei Deputaților.

Roberta Anastase și-a început cariera de parlamentar în 2004, iar în 2007 devine deputat în Parlamentul European.

În 2008 a câștigat un nou mandat de deputat și este numită președinte al Camerei Deputaților, mandatul său fiind legat, în 2010, de un scandal privind numărarea voturilor pentru Legea Pensiilor. Câștigă alte două mandate de deputat în perioada 2012 – 2016 și 2016 – 2020.

În acest mandat, Roberta Anastase a avut 38 de propuneri legislative, din care 9 promulgate legi.

Conform declarației de avere depuse pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul Roberta Anastase locuiește în Ploiești, deține un teren intravilan în Valea Doftanei și un teren în Mogoșoaia  (Ilfov), o casă în construcție în Mogoșoaia (act donație) și o casă de vacanță la Valea Doftanei, fiind menționat și apartamentul soțului din București.

Deputatul a precizat că deține un autoturism Hyundai Tucson, an de fabricație 2007, iar în declarația de avere a mai menționat că deține, împreună cu soțul său, bijuterii și metale prețioase de aproximativ 20.000 euro și ceasuri în valoare de aproximativ 15.000 de euro.

Ca venit anual în 2019, Roberta Alma Anastase a declarat că a încasat, din indemnizația de deputat, 137.256 lei, conform adeverinței fiscale.

Pe plan politic, deputatul este prim-vicepreședinte al PNL – filiala Prahova și președinte al PNL – filiala Ploiești.

PSD Prahova deschide lista de candidați la Senat cu Ștefan-Radu Oprea, de profesie inginer, absolvent al Facultății Utilaj Tehnologic – Universitatea Petrol-Gaze Ploiești. Fost prefect al județului Prahova, Ștefan-Radu Oprea și-a început activitatea de senator în 2012 și a câștigat un nou mandat în 2016.

În 2016, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor, alături de Mihail Ștefănescu și societățile ICIM și Urban Electric. Senatorul a anunțat ulterior că rechizitoriul a fost nelegal și că a fost anulat de către instanță, în speță Camera preliminară a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Aflat la cel de-al doilea mandat de senator, Radu Oprea a fost numit, în 2018, ministru al Mediului de Afaceri, funcție deținută până în 2019.

În actualul mandat a avut 100 de propuneri legislative dintre care 42 promulgate legi.

Potrivit declarației de avere de pe site-ul Senatului, Ștefan-Radu Oprea deține un apartament și o casă de locuit, ambele în Ploiești, precum și bijuterii în valoare de 40.000 de euro.

La capitolul plasamente, în declarația de avere, a menționat trei împrumuturi, în valoare 3.088.355 lei, către trei firme, dar și diverse părți sociale la patru societăți comerciale (SC Urban Hoteluri și Restaurante – 100 lei, SC City Imobiliar – 90 lei, SC Vigo Real Estate – 15.000 lei, SC Teatrul cu bere-70 lei), precum și un credit contractat în 2006, scadent în 2031, în valoare de 218.540,68 euro.

Ca venit anual a declarat că a încasat în 2019 suma de 24.027 lei, aferentă indemnizației de senator, și 168.324 lei ca ministrul al MMACA.

Pe plan politic este membru în Consiliul Național PSD și vicepreședinte PSD Prahova.

PMP Prahova a propus pe primul loc pentru Senat pe Ioan Adrian Pițigoi, fost viceprimar al municipiului Câmpina, actualmente administratorul public al județului Prahova. Domiciliat în Câmpina, de profesie economist, la alegerile locale din 2020, Ioan Adrian Pițigoi a candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina, dar și pentru un mandat de consilier local și un mandat de consilier județean.

Fostul viceprimar al municipiului Câmpina a renunțat la mandatul de consilier local la Câmpina și a fost învestit în funcția de consilier județean, însă la scurt timp a fost numit administratorul public al județului.

Potrivit declarației de avere de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, fostul viceprimar al municipiului Câmpina deține 25% din două terenuri intravilan, un spațiu comercial și 25% din două case de locuit. La capitolul bunuri mobile, Ioan Adrian Pițigoi a menționat două autoturisme Mercedes, an de fabricație 2011 și 2012.

Totodată, a menționat că deține două conturi curente cu o valoare de 42.700 de lei, un depozit bancar de 37.000 de euro și un fond de investiții de 14.000 de euro.

Ca venit anual a declarat că a câștigat, din indemnizația de viceprimar, 98.400 de lei.

În declarația de interese, Ioan Adrian Pițigoi a precizat că deține funcția de prim vicepreședinte al PMP Prahova, președinte PMP, filiala Câmpina, și de secretar executiv al PMP.

Pro România l-a desemnat pe primul loc pentru Senat pe Narcis Cătălin Beciu, care, potrivit documentelor depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31, este de profesie antreprenor.

Fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediul de Afaceri, la alegerile locale din 27 septembrie a candidat pentru funcția de consilier local, consilier județean și de președinte al Consiliului Județean Prahova, pe lista ALDE Prahova.

A renunțat la mandatul de consilier local și a fost validat consilier județean de Tribunalul Prahova, însă nu a participat la ședința Consiliului Județean Prahova de învestire în funcție.

La alegerile parlamentare candidează la Senat pe listele Pro România, în baza protocolului încheiat, la nivel central, încheiat între Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu.

Conform declarației de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Narcis Cătălin Beciu deține mai multe terenuri intravilan (9), luciu de apă (1) și terenuri din alte categorii extravilane (2) în Ploiești, sat Izvorani (comuna Ciolpani) și sat Potigrafu (comuna Gorgota), o pensiune agro-turistică, două case de locuit, o casă de vacanță la Bușteni, un spațiu comercial, iar ca bunuri mobile a menționat că deține o motocicletă Triumph (an fabricație 2003), un aparat de zbor ultraușor Apollo GT și o ambarcațiune Novomarine Mercury (an fabricație 2011).

În declarație a mai precizat că deține ceasuri și bijuterii în valoare de 55.000 de euro, tablouri și obiecte de artă de 30.000 de euro și că a împrumutat, în nume personal, către societatea Beciu. Com suma 1.333.706 lei. Ca venit anual încasat a menționat suma de 7.836 de lei în calitate de manager general.

Alianța USR PLUS îl propune pe primul loc la Senat pe Aurel Oprinoiu, de profesie economist, care a precizat, în documentele depuse la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31, că este manager de echipamente auxiliare. La alegerile locale din 27 septembrie a candidat la funcția de primar și de consilier local la Târgșoru Vechi.

Conform declarației de avere înregistrate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, deține un teren intravilan și o casă de locuit, precum și două autoturisme, un VW Golf (an de fabricație 2005) și un AUDI S6 (2006).

La capitolul datorii a menționat un credit, contractat în 2015, scadent în 2032, în valoare de 42.000 euro. Ca venit anual, în 2019, Oprinoiu a declarat că a câștigat suma de 92.500 de lei din salariu.

Foto: sursă – Facebook

Articolul Alegeri parlamentare 2020. Candidații din Prahova aflați pe locul 1 la Senat apare prima dată în Observatorul Prahovean.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns